Често задавани въпроси

Какво е Фотошкола ПАРАЛАКС?


Какви курсове и форми на обучение предлагате?
Повече от 20 години провеждаме курсове по фотография. Зпочнахме с първо ниво, преминахме през второ и трето ниво. Правихме курсове за пътешественици, специализирани курсове, за деца, за глухонеми, на теми "Православие и фотография", "Направи своя избор", "Жени и фотография".
Тригодишната школа е нашето най-сериозно вече шестгодишно начинание. Уникалният екип - професор по философия, доктор на изкуствознанието и потомствен фотограф гарантира възможно най-богат в дълбочина и по широта поглед към фотографията. Девизът ни е може би единствената сентенция преведена от български на латински , а не обратното - научи за да видиш - disce at videas.

Какво е различното при вас?
Няма по-пълноценна връзка в преподаването от тази ученика да намери своя учител,както и учителя да срещне своя ученик. На тази връзка разчитаме, в нея влагаме усилията си, тя носи радост и смисъл, ражда творчество. Ако срещата ни се осъществи, заедно ще опознаваме фотографията, а тя е знаменито откритие - несравнимо удоволствие, средство за себепознание, културен хоризонт. 

Мога ли да се запиша без да имам първоначално фотографско образование?
Можете да се запишете, като за усвояването на основни технически познания можем да ви предложим допълнителни часове и практика.

Тригодишното обучение ли препоръчвате и може ли годините на обучение да не са последователни?
Да, най-цялостна представа за фотографията придобива този, който премине през трите години обучение, като може свободно да избере кои семестри да посещава.

Необходимо ли е да имам фотоапарат и какъв да бъде той?
За препоръчване е да притежавате свой фотоапарат, но ако нямате такъв, ние ще ви осигурим. Добре е камерата ви да бъде с ръчни настройки.

Колко струва курса и къде се провежда?
Всяко ниво на курса е разделено на два семестъра. Цената за един семестър е 560 лв., а основното място на провеждане е ул. Лом 1а, София (вижте в Google карти).